Το τέλειο σχολείο SIGMA OFFICE

Το τέλειο σχολείο

 Στη Φιλανδία.. ρίχνουν τους τοίχους

 

Σύμφωνα με το World Economic Forum, στη Φιλανδία σχεδιάζουν το "τέλειο" σχολείο που στόχο έχει να προάγει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη !

 

Το #τέλειο σχολείο ... δεν περιέχει τοίχους και τα #θρανία και #καθίσματα των μαθητών στελεχόνται σε τάξεις ανάμεικτων ηλικιών !

 

Οι τοίχοι "πέφτουν"  στα σχολεία της Φινλανδίας - και δεν εννοούμε μόνο τα φυσικά εμπόδια μεταξύ των τάξεων.


Επίσης, το φαινόμενο αυτο αφορά και στους διαχωρισμούς μεταξύ θεμάτων και ηλικιακών κατηγοριών  καθώς οι μαθητές στη Φιλανδία έχουν μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης και εκφέρουν τη γνώμη τους σε περισσότερα ζητήματα.


Σύμφωνα με το CityLab, έναν ιστοχώρο αρχιτεκτονικής, η χώρα σχεδιάζει έναν φιλόδοξο επανασχεδιασμό των 4.800 σχολείων της. Περίπου 57 νέα σχολεία άρχισαν να κατασκευάζονται το 2015 και 44 το 2016. Άλλα ανακαινίζονται με βάση τις αρχές του ανοικτού σχεδίου.

Το CityLab ανέφερε τον Αύγουστο ότι: «Αυτό εξακολουθεί να αφήνει τα περισσότερα σχολεία με πιο παραδοσιακές διατάξεις, αλλά η συνολική φιλοδοξία είναι να αντικατασταθούν ή να προσαρμοστούν σταθερά αυτά καθώς οι εγκαταστάσεις τους θα προχωρήσουν προς ανακαίνιση.»

Τα σχολεία σχεδιάζονται με βάση την ακουστική, ξεπερνώντας ένα ζήτημα το οποίο έχει δεχθεί επικρίσεις...  αφού οι προηγούμενες προσπάθειες για τη δημιουργία πιο ευέλικτων εκπαιδευτικών χώρων, θεωρήθηκαν, ότι ήταν πολύ θορυβώδεις.

 Πηγή : https://www.weforum.org/agenda/2017/10/why-finland-is-tearing-down-walls-in-schools/

 

espa-logo