Menu
Βάθος καθίσματος γραφείου SIGMA OFFICE

Βάθος καθίσματος γραφείου


ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΝΟΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ:


Μια επίσης βασική προϋπόθεση στο σχεδιασμό ενός καθίσματος είναι το βάθος του, δηλαδή η απόσταση από τη μπροστινή πλευρά της έδρας μέχρι την επιφάνεια της πλάτης.

 

Όταν το βάθος του καθίσματος είναι αρκετά μεγάλο, τότε η μπροστινή πλευρά του πιέζει τις κλειδώσεις των ποδιών ακριβώς πίσω από τα γόνατα, περιορίζοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος από και προς τα άκρα των ποδιών.

Σε ανθρώπους που εξ αιτίας της εργασίας των αναγκάζονται να κάθονται πολλές ώρες την ημέρα είναι τόσο επικίνδυνο ώστε να προκαλέσει «Θρομβοφλεβίτιδα».

Ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί ένα κάθισμα με μεγάλο βάθος και προσπαθεί να μεταφέρει το σώμα του πιο έξω για να αποφύγει την πίεση αυτή, με τον τρόπο αυτό μεγαλώνει την απόσταση του σώματός του από τη στήριξη της πλάτης με αποτέλεσμα να αισθάνεται πόνους στην πλάτη και στην οσφυϊκή χώρα «Οσφυαλγία».

Αντίθετα όταν το κάθισμα έχει μικρό βάθος, περιορίζει την ολική στήριξη των μυϊκών επιφανειών των μηρών πάνω στο κάθισμα προκαλεί την αίσθηση κλίσης του σώματος προς τα εμπρός.

Συμπερασματικά, το βάθος καθίσματος 43,2 εκ. εξυπηρετεί κατά μέσο όρο το 90% των ανθρώπων.

 

espa-logo
espa-logo