Συμβουλές για έπιπλα και καθίσματα γραφείου

 

Φροντίδα επίπλων και καθισμάτων

Συμβουλές για έπιπλα και καθίσματα γραφείου

Oι απαιτήσεις, οι ανάγκες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχουν εγκλωβίσει στο να περνάμε το 1/2 με 1/3 του χρόνου μας στο χώρο εργασίας μας πίσω από ένα γραφείο.

Οι γρήγοροι ρυθμοί έχουν σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να μη δίνουμε σημασία σε σημαντικά θέματα του εργασιακού μας περιβάλλοντος όπως η λειτουργικότητα του χώρου και η εργονομία των επίπλων.

Με την καθιστική ζωή η υγεία μας σταδιακά και συσσωρευτικά επιβαρύνεται από δυσάρεστες καταστάσεις όπως υπερβολική κούραση, ατονία, υπνηλία, εκνευρισμός, ερεθισμοί στα μάτια καθώς και πόνοι στη μέση, τα πόδια και τα χέρια μας.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ:

1. Αποφύγετε την τοποθέτηση επίπλων σε σημεία όπου είναι άμεσα εκτεθειμένα σε πηγές θερμότητας όπως: σώματα καλοριφέρ, τζάκι, σόμπες κ.τ.λ.

2. Μην τα εκθέτετε στην ηλιακή ακτινοβολία, φροντίστε κατά τη διάρκεια έντονης ηλιοφάνειας να διατηρείτε κλειστές τις κουρτίνες ή τα στόρια.

3. Ποτέ μην τοποθετείτε ζεστά/καυτά αντικείμενα απευθείας στην επιφάνεια του επίπλου.

4. Ξεσκονίστε καθημερινά με νωπό και καθαρό ύφασμα κατά την φορά των νερών του ξύλου ή του δέρματος.

5. Για καθίσματα με επένδυση σε λευκή δερματίνη ή δέρμα, τα οποία λερώνονται πιο εύκολα, μπορείτε να τα καθαρίσετε με σφουγγάρι (από τη μαλακή του πλευρά) και να προσθέσετε  λευκό παχύρευστο καθαριστικό, που είναι για τα πιάτα ή για άλλες χρήσεις  (jif), περνώντας το ελαφριά και τέλος καθαρίζοντάς το με ένα καθαρό υγρό ύφασμα.

6. Πολύ σημαντικό είναι να καθαρίζετε συχνά και τις ρόδες των τροχήλατων καθισμάτων γραφείου, με ένα υγρό πανί, βγάζοντας τυχόν τρίχες ή άλλα αντικείμενα.