Menu
Ρυθμιζόμενο σε Ύψος Γραφείο SIGMA OFFICE

Ρυθμιζόμενο σε Ύψος  Γραφείο: Γιατί να το επιλέξεις 

 

Τα γραφεία που ρυθμίζονται σε ύψος γίνονται όλο και πιο δημοφιλή το τελευταίο διάστημα. Οι λόγοι ?

 

Τα γραφεία με ρυθμιζόμενο ύψος επιτρέπουν μια απλή αλλά ιδιαίτερα σημαντική εν-αλλαγή στη στάση εργασίας. Παραμένω σε καθιστή στάση... την εναλλάσσω με όρθια στάση. Και ξανά αλλάζω. Και ξανά αλλάζω.

Έτσι βελτιώνεται τόσο η σωματική, όσο και η ψυχική αλλά και η συναισθηματική υγεία των εργαζόμενων και φυσικά ενισχύεται σημαντικά η αποδοτικότητα.

 

Επομενώς, η επένδυση σε γραφεία με ρυθμιζόμενο το ύψος  αποδίδει, καθώς μπορεί να αποτρέψει τα εργασιακά παράπονα (που μπορούν να αποφευχθούν), να αυξήσει την εργασιακή απόδοση, το ποσοστό συγκέντρωσης, τα κίνητρα απόδοσης των εργαζομένων αλλά και να ελαχιστοποιήσει τα εργασιακά downtimes.

Οι ειδικοί στον κλάδο του σχεδιασμού επίπλων γραφείου μετά από πολυετή έρευνα έχουν συγκεντρώσει τα βασικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά το σχεδιασμό ενός ρυθμιζόμενου γραφείου, ώστε να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις, προσδίδοντας μία σειρά από εξαιρετικά πλεονεκτήματα για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ

 

Από τη φύση του, το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί καλύτερα όταν κινείται.

Ωστόσο, ειδικά στην καθημερινή ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ζωή, η στάσιμη - καθιστική -  εργασιακή εμπειρία είναι κυρίαρχη με αποτέλεσμα πολύ συχνά να προκύπτουν προβλήματα όπως δυσκαμψία ή και  φθορά των αρθρώσεων.

Έχει εδώ και πολύ καιρό αποδειχθεί, ότι οι καλά προσαρμοσμένες, εργονομικές καρέκλες γραφείων είναι απαραίτητες στην καθημερινή εργασιακή ρουτίνα.

Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να σηκωνόμαστε όρθιοι  και να κινούμαστε τακτικά κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, ακόμη και για παρατεταμένες περιόδους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να στεκόμαστε μόνο, όχι μόνο δεν είναι απαραίτητα υγιές, αλλά επιπλέον δεν είναι πάντα εφικτό.

Συνίσταται πολύ περισσότερο, συχνές αλλαγές θέσης, αλλαγές από τις οποίες επωφελείται το σώμα και ο εγκέφαλος.

Η περιστασιακή αλλαγή θέσης και στάσης είναι απαραίτητη για έναν ζωντανό νου.

Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν να καθόμαστε έως το 60% του χρόνου εργασίας, να στεκόμαστε έως 30% και να κινούμαστε ενεργά κατά το υπόλοιπο 10% της εργάσιμης ημέρας.

Άλλα προτείνουν το μοντέλο 50:25:25 (καθιστοί, όρθιοι, σε κίνηση).

 

Ανεξάρτητα από την προτιμώμενη επιλογή που καλείστε να θέσετε σε ισχύ, είναι σαφές ότι πρέπει να ενθαρρύνεται και να πραγματοποιείται ένας υγιής συνδυασμός εναλλαγής της καθιστής με την όρθια στάση συνδυασμένα με την ενεργό κίνηση σε καθημερινή βάση.

 

 

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ


Το εγχειρίδιο LASI (Länderschutz für Arbeitsschutz und Sicherheitstechnik) «Εργονομικός σχεδιασμός συνεχούς εργασίας» (LASI (ed.), LV 50, Μάρτιος 2009) απαριθμεί πολλά μέτρα σχεδίασης για να καταστήσει τον χώρο εργασίας πιο εργονομικός και προαγωγικός για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, την αλλαγή εργασιών, την εναλλαγή μεταξύ εργασίας σε όρθια και καθιστή στάση, την απαραίτητη χρήση διαλειμμάτων, προτεινόμενες στάσεις εργασίας και επομένως επιλογές όχι μόνο στον έλεγχο της απόδοσης των εργαζομένων αλλά και που υπογραμμίζουν την ευθύνη του εργοδότη - και αυτό χωρίς την ανάγκη σημαντικών αλλαγών.

Μετά από μια γρήγορη μεταβατική περίοδο, τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι θα συνειδητοποιήσετε τα πολλαπλά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος σε τόσους πολλούς τομείς.

 

 

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ:


"Δώστε αξία τόσο στην υγειά σας, όσο και στην εργασία σας, επιλέγοντας εργαλεία κατάλληλα για τις ανάγκες σας"

 

 

>> Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας θα σας βοηθήσει.

espa-logo
espa-logo