Menu
Ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο : Η εξέλιξη της εργασίας SIGMA OFFICE

Ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο : Η εξέλιξη της εργασίας.

 

Μία νέα καινοτόμα μέθοδος για να αντιμετωπίσετε την καθιστική ζωή

 

Η εργασία αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας που δε δύναται να αποφευχθεί.Αυτός είναι και ο λόγος που οι επαγγελματικοί χώροι ανά τα χρόνια διαμορφώνονται και προσαρμόζονται σε νέες ιδέες, προκειμένου να εξυπηρετούν τις επιπλέον απαιτήσεις των υπαλλήλων. Όσο προχωράει η τεχνολογία τόσο περισσότερο εξελίσσονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της τηλεργασίας, η οποία ξεκίνησε να αναπτύσσεται κατά την περίοδο της πανδημίας και έκτοτε αυξάνεται σημαντικά.

Αυτό το νέο μοντέλο εργασίας συνέβαλε θετικά στην ευελιξία των εργαζομένων, επιλέγοντας το περιβάλλον που τους διευκολύνει περισσότερο, επιτυγχάνοντας καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις ευνοήθηκαν εξίσου, καθώς μειώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα και τους δόθηκε η ευκαιρία να εμπλουτίσουν την ομάδα τους, προσλαμβάνοντας άτομα από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

 

 

ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο 
Η εξέλιξη στην εργονομία:

Βέβαια, μεγαλύτερη επιρροή γνώρισε η εργονομική διάταξη, η οποία επιδιώκει τη βελτίωση των συνθηκών, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας, της άνεσης και της αποδοτικότητας των εργαζομένων.

Οι εταιρείες ξεκίνησαν να σχεδιάζουν το χώρο τους με τα λεγόμενα “focus room”, που τους  επιτρέπουν να επικεντρώνονται σε καθήκοντα που απαιτούν ατομική συγκέντρωση, χωρίς τα “interrupts” που μπορεί να προκύψουν σε ένα ανοιχτό γραφείο. Αυτή η εξέλιξη αντανακλά τη συνεχή προσπάθεια των εργοδοτών να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη συνεργασία με την αποτελεσματική ατομική εργασία και την εξισορρόπηση των αναγκών των εργαζομένων.

Επιπλέον, δίνουν προτεραιότητα στον εξοπλισμό του γραφείου. Ο υπάλληλος εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα (κατά μέσο όρο), επομένως η επένδυση στα κατάλληλα είδη καθισμάτων κρίθηκε απαραίτητη. Οι παραδοσιακές καρέκλες αντικαταστάθηκαν με εργονομικές, οι οποίες διαθέτουν πολλές ρυθμίσεις όπως ύψος, κλίση, βάθος καθίσματος και κατ΄ επέκταση παρέχουν τη σωστή υποστήριξη, τονώνοντας την υγιή στάση του σώματος.

 

Τι γνωρίζουμε για τη νέα τάση των ρυθμιζόμενων σε ύψος γραφείων;

Στον σύγχρονο επαγγελματικό κόσμο, μια πρωτοποριακή έννοια που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος είναι το ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι σύγχρονες επιχειρήσεις αντικαθιστούν το κλασσικό γραφείο με ένα ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο. Η συνειδητοποίηση ότι η μακροχρόνια καθιστική στάση καθιστά την εργασία πιο κουραστική και επιδρά αρνητικά στην υγεία των υπαλλήλων οδήγησε στη δημιουργία νέων λύσεων.

Αυτή η εξέλιξη επιτρέπει στους εργαζομένους να προσαρμόσουν το ύψος της επιφάνειας εργασίας στις ατομικές τους ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να εργάζονται είτε καθιστοί είτε όρθιοι, προσφέροντας μια ποικιλία θέσεων που εξυπηρετούν την ανθρώπινη φυσιολογία. Με την χρήση του, ο εργαζόμενος αποκτά την κίνηση που χρειάζεται τις ώρες που υπό άλλες συνθήκες θα παρέμεινε καθιστός.

Οι έρευνες δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα επωφελές και παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα απίστευτα πλεονεκτήματά του:

 

 


Μείωση της κόπωσης & υγιή στάση σώματος:

Επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τη θέση της καρέκλας τους από καθιστή σε όρθια και αντίστροφα. Αυτή η επιλογή συμβάλλει στην αποφυγή μονότονων κινήσεων και δεν ασκείται συνεχόμενη πίεση πάνω στην πλάτη, τη μέση και τον αυχένα.

Πολλαπλές μελέτες έδειξαν ότι η εναλλαγή αυτή σε συνδυασμό με μια καλή εργονομική καρέκλα γραφείου ελαττώνουν έως και 54% τους σωματικούς πόνους.

 

Περισσότερη κίνηση:

Το όρθιο γραφείο ενθαρρύνει τους χρήστες να κινούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους. Οι εργαζόμενοι μπορούν να στέκονται, να περπατούν, ή ακόμα και να ασκούνται, βελτιώνοντας την φυσική τους κατάσταση.

 

Βελτιωμένη διάθεση:

Το να έχετε τη δυνατότητα να εργάζεστε σε μια θέση που σας εξυπηρετεί βοηθά στη σωματική και στη ψυχική σας ευεξία. Μάλιστα, αυτό βασίζεται και σε επιστημονική έρευνα όπου το 87% των εργαζόμενων γραφείου δήλωσαν πως αισθάνονται λιγότερο στρες και είναι πιο χαρούμενοι και ενεργητικοί.

 

Αύξηση εργασιακής παραγωγικότητας:

Η ευκολία αυτή που προσφέρει, βοηθάει τους υπαλλήλους να προσαρμόζονται όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Σύμφωνα με μελέτες, κατά τη διάρκεια της 8ωρης απασχόλησης, αν μοιράζετε τον εργασιακό σας χρόνο ανάμεσα στην καθιστή και την όρθια στάση η παραγωγικότητά σας αυξάνεται σημαντικά και μπορεί να φτάσει μέχρι και το 40%.

 

Μείωση κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων:

Αποδεικνύεται πως η συνεχόμενη καθιστική εργασία, ειδικά μετά από γεύμα, αυξάνει τον κίνδυνο νόσου από διαβήτη τύπου 2 κατά 112%.

Νεότερες έρευνες που αφορούν την χρήση ρυθμιζόμενου γραφείου σε εργαζομένους που εκτελούσαν καθιστική εργασία, έδειξαν ότι η εναλλαγή κάθε 30 λεπτά από την καθιστή στην όρθια στάση μείωσε κατά μέσο όρο 11,2% τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα τους.
Επομένως, καθώς ο άνθρωπος εξελίσσεται, μαθαίνει, σχεδιάζει, δημιουργεί, επιλέγει .. καλύτερες συνθήκες, καλύτερα εργαλεία για ένα βέλτιστο ευ ζην.

ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο

 

 

 

ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο

 

 

 

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ:

"Δώστε αξία τόσο στην υγειά σας, όσο και στην εργασία σας, επιλέγοντας εργαλεία κατάλληλα για τις ανάγκες σας"

 

 

>> Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας θα σας βοηθήσει.

 

espa-logo
espa-logo