Menu
Ο 10λογος του Ρυθμιζόμενου Γραφείου SIGMA OFFICE

Ρυθμιζόμενο σε Ύψος Γραφείο: 10 λόγοι για να το προτιμήσετε

 

Τα γραφεία που ρυθμίζονται σε ύψος γίνονται όλο και πιο δημοφιλή το τελευταίο διάστημα. Γιατί να τα προτιμήσετε?

 Καταγράψαμε 10 λόγους που η χρήση ενός ρυθμιζόμενου γραφείου θα σας ωφελήσει.

 

1. ....  Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων


Ενώ είναι κατανοητό ότι η τακτική άσκηση μπορεί να αντισταθμίσει τις συνέπειες μίας πολύωρης καθιστικής στάσης κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, όταν κάθεστε πολλές ώρες κάθε μέρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με την πάροδο του χρόνου το άθλημα μόνο του δεν θα είναι σε θέση να αντισταθμίσει πλήρως τις συνέπειες.

Η σωματική δραστηριότητα στο χώρο της εργασίας κρίνεται απαραίτητη.

Αν σηκωθείτε ενώ εργάζεστε κάνετε στην υγεία σας ένα μεγάλο δώρο, καθώς μελέτες έχουν αποδείξει ότι η παρατεταμένη καθιστική στάση έχει αρνητική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συγκεκριμένα, το λεγόμενο επίπεδο HDL (λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας) μειώνεται όταν κάποιος κάθεται, και συνεπώς αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής.

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι η HDL μεταφέρει περίσσεια χοληστερόλης στο ήπαρ για να διατηρήσει τα αιμοφόρα αγγεία ελεύθερα. Ωστόσο, εάν αυτή η λειτουργία είναι περιορισμένη επειδή η παραγωγικότητα του επιπέδου HDL έχει μειωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε ασβεστοποίηση των αρτηριών.

Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες ασθένειες όπως καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια, οι οποίες εξακολουθούν να συγκαταλέγονται στις συχνότερες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη.

 

Τα ρυθμιζόμενα σε ύψος γραφεία (δεν αποτελούν πανάκεια) αλλά μπορούν να συμβάλουν σε ένα υγιές επίπεδο HDL μέσω της επαρκούς κίνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι  μπορούν να επηρεάσουν θετικά την υγεία σας.

 

 

2. ... Προωθεί υγιείς μυς


Η τακτική στάση και η άσκηση είναι σημαντικές. Ωστόσο, το να στέκεσαι όλη μέρα μόνο, δεν αποτελεί λύση

Πολύ σημαντικό όπλο για την υγεία ττου σώματος αποτελεί η λειτουργικότητα των δυνατοτήτων αναγέννησης της σπονδυλικής στήλης, καθώς πρέπει να παραμένουν ενεργοποιημένες.

Αυτό συμβαίνει όταν η σπονδυλική στήλη και οι μύες κινούνται τακτικά και έτσι παραμένουν ελαστικοί.

Είναι επομένως σημαντικό να αλλάζετε τακτικά τη θέση και να στέκεστε όλοι, γιατί όταν κάθεστε, η μυϊκή δραστηριότητα στα πόδια σας είναι σχεδόν μηδενική.

Σε παρατεταμένες περιόδους αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή διάσπαση και αρνητικές συνέπειες για το μυοσκελετικό σύστημα.

Στη χειρότερη περίπτωση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλισμό των οστών, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί.

Επιπλέον, οι μύες της πλάτης και του λαιμού χαλαρώνουν σημαντικά όταν αλλάζετε τακτικά θέση μεταξύ της καθιστής και της όρθιας στάσης.

 

 

3. ... Προστατεύει τη σπονδυλική στήλη, τους αστραγάλους και τα γόνατα


Όσον αφορά τη σπονδυλική στήλη, τους αστραγάλους και τα γόνατα, ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος είναι μια σύγχρονη και εργονομική λύση καθώς η διακοπή της διάρκειας της καθιστικής περιόδου όχι μόνο κρατά το σώμα και το μυαλό απασχολημένο καθ 'όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας - και πέραν αυτού - αλλά επιπρόσθετα σε κρατά πιο υγιή μακροπρόθεσμα, καθώς η σπονδυλική στήλη, οι αστράγαλοι και τα γόνατα προστατεύονται σημαντικά.

Οι επιπλοκές στην περιοχή της πλάτης, του λαιμού και των ώμων καθώς και στις αρθρώσεις μειώνονται γρήγορα με τη χρήση ενός γραφείου ρυθμιζόμενο σε ύψος.

Τα οξεία προβλήματα στην πλάτη, τα οποία γίνονται όλο και πιο συχνά σε όλο και μικρότερες ηλικίες, μπορεί να προκληθούν από άγχος, ψυχικά προβλήματα ή, πολύ συχνά, από λάθος στάση σώματος.

Οι όρθιες λύσεις εργασίας μπορούν να βοηθήσουν!

 

 

 

4. ... Προάγει έως και 20% περισσότερη ψυχική & νοητική δραστηριότητα


Σε μία  εργάσιμη ημέρα υπάρχουν τακτικά καταστάσεις στις οποίες  καλείστε να λάβετε  γρήγορα σημαντικές αποφάσεις.

Στην ιδανική περίπτωση, ο νους πρέπει να είναι σε εγρήγορση,  να εστιάζεται ώστε να αντιδρά γρήγορα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν σηκώνεστε η ανθρώπινη εγκεφαλική δραστηριότητα αυξάνεται έως και 20% με αποτέλεσμα να λαμβάνετε πολύ πιο γρήγορα, υψηλής ποιότητας διαδικασίες λήψης αποφάσεων, ακόμη και στο τέλος μιας μακράς, κουραστικής εργάσιμης ημέρας.

Ένα stand-up γραφείο είναι επομένως μεγάλο πλεονέκτημα εάν πρέπει να εργαστείτε με πολύ συγκεντρωμένο τρόπο για πολλές ώρες.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι γενικά γίνονται πιο υγιείς, πιο ανοιχτόμυαλοι και πιο ευέλικτοι μέσω ενός ρυθμιζόμενου ύψους γραφείου.

Ισως να έχετε προσέξει ότι κάποιες φορές που αναστατώνεστε - ενστικτωδώς σηκώνεστε όρθιοι...., ώστε να μπορέσετε να αντιδράσετε πιο άμεσα !

 

 

 

5. ... Αποτρέπει χρόνιες ασθένειες


Η χρήση ενός γραφείου ρυθμιζόμενο σε ύψος μπορεί επίσης να προωθήσευ τη μακροχρόνια υγεία.

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι τακτικές μεγάλες περιόδους καθισμάτων περιορίζουν την ικανότητα του σώματος να διασπά τη γλυκόζη με τη βοήθεια της ινσουλίνης.  Όταν οι μύες δεν χρησιμοποιούνται τακτικά, τα μυϊκά κύτταρα γίνονται ευαίσθητα στην ινσουλίνη,  και έτσι μειώνεται η  αξιοποίηση της ζάχαρης και συνεπώς μειώνεται η παραγόμενη ενέργεια.

Μια τέτοια έλλειψη άσκησης μπορεί επομένως να συμβάλει στην ανάπτυξη ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα ρυθμιζόμενο γραφείο, αυξάνετε την παραγωγή ενέργειας και την διάσπαση της γλυκόζης.

 

 

 

6. ... Προστατεύει από την παχυσαρκία


Καθώς κάθεται, το ανθρώπινο σώμα καταναλώνει περίπου 1 kcal ανά λεπτό, ενώ παράλληλα, η δραστηριότητα των ποδιών μειώνεται και τα επίπεδα στο αίμα επιδεινώνονται προσωρινά.

Αντίθετα, μια βόλτα κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος καταναλώνει τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερες θερμίδες από ό, τι όταν κάθεστε, γι 'αυτό συνιστάται η περιστασιακή στάση και οι φάσεις άσκησης.

Γι 'αυτό, η χρήση των ρυθμιζόμενων γραφείων είναι σημαντική. Συμβάλλουν στην βέλτιστη υγεία πέρα από το διάλειμμα και μπορούν να σας αποτρέψουν να γίνετε υπέρβαροι ενώ ταυτόχρονα εργάζεστε πιο αποτελεσματικά.

 

 

7. ... Δημιουργεί χρόνο


Η αυξημένη αποδοτικότητα μέσω υψηλής παραγωγικής εργασίας εξοικονομεί χρόνο μακροπρόθεσμα.

Εκτιμάται ότι τα ρυθμιζόμενα σε ύψος γραφεία αυξάνουν την απόδοση κατά τουλάχιστον 10%, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαθέσιμος επιπλέον χρόνος.

Επιπρόσθετα, μειώνεται ο χρόνος λόγω απουσίας (αδειών αναρρωτικής άδειας) από επισκέψεις στο γιατρό λόγω των συνθηκών που προκαλούνται από τη μόνιμη καθιστική στάση του σώματος.

Αυτό συνεπάγεται, ότι η επένδυση σε ένα ρυθμιζόμενο σε ύψος γραφείο δεν είναι μόνο μια επένδυση στην υγεία του εργαζομένου, αλλά και στην αποτελεσματικότητα της εταιρείας!

 

 


8. ... Εξοικονομεί χρήματα


Όταν οι εργαζόμενοι μπορούν να επικεντρωθούν πλήρως στην εργασία και στα projects τους και δεν αποσπάται η συγκεντρωσή τους από κόπωση, ένταση στον αυχένα ή πόνο στην πλάτη, θα εργαστούν πιο αποτελεσματικά.

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η εταιρεία επωφελούνται από αυτό, καθώς σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Βιομηχανικής Μηχανικής του Fraunhofer στη Στουτγκάρδη, οι γερμανικές εταιρείες υπέστησαν ετήσια απώλεια 35 εκατομμυρίων ευρώ λόγω απουσίας (αναρρωτικών αδειών)  και μειωμένης παραγωγικότητας που προκαλείται μόνο από προβλήματα στην πλάτη.

Η μείωση αυτών των απουσιών λόγω καλύτερης υγείας εξυπηρετεί επίσης και την κερδοφορία μιας εταιρείας.

Επομένως, η επένδυση σε γραφεία ρυθμιζόμενου ύψους εξοικονομεί μακροπρόθεσμα χρήματα.

 

 

9. ... Προάγει ουσιαστικές συζητήσεις


Μια μελέτη από ερευνητές συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δείχνει ότι οι άνθρωποι επικοινωνούν πολύ καλύτερα όταν στέκονται από ό, τι όταν κάθονται.

Στις μόνιμες συναντήσεις, η φωνή είναι πληρέστερη, πιο δυναμική και συνεπώς πιο πειστική, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τη συνολική απόδοση των συσκέψεων ή των τηλεφωνικών κλήσεων.

Ο αντίκτυπος της όρθιας στάσης, της μετακίνησης και του χαμόγελου - είτε σε μια συνάντηση με επιχειρηματικούς εταίρους, σε συνομιλίες με πελάτες είτε σε συνεργασία με συναδέλφους - δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάται.

 

 

10. ... Προάγει κίνητρα


Λιγότερες εξωτερικές επιπλοκές οδηγούν σε λιγότερο άγχος, απογοήτευση και χρόνιο πόνο, γεγονός που με τη σειρά του δημιουργεί περισσότερα κίνητρα στο χώρο εργασίας.

Όταν ένας εργαζόμενος αισθάνεται υγιής και ζωνταννός,  η εργασία του θα προχωρήσει γρηγορότερα και θα επιτύχει την ολοκλήρωση ενός έργου, τότε θα απολαύσει περισσότερο το γεγονός ότι εργάζεται περισσότερο και θα μπορέσει να "γεννήσει" περισσότερες παραγωγικές ιδέες και έννοιες και να τις εφαρμόσει με αυξημένα κίνητρα.

Η αύξηση της κίνησης μέσω  της άσκησης οδηγεί σε αυξημένο αίσθημα ικανοποίησης και άνοδο της αποτελεσματικότητας των εργαζομένων.

 

 

 

 

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ:


"Δώστε αξία τόσο στην υγειά σας, όσο και στην εργασία σας, επιλέγοντας εργαλεία κατάλληλα για τις ανάγκες σας"

 

 

>> Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας θα σας βοηθήσει.

espa-logo
espa-logo