Menu
Οδηγός επιλογής καθίσματος γραφείου SIGMA OFFICE

Οδηγός επιλογής καθισμάτων γραφείου

Όσα θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε ένα κάθισμα γραφείου.

 

Ενημερωθείτε για όσα χρειάζεται & πραγματοποιήστε την κατάλληλη επιλογή για εσάς, αλλά και τα παιδιά σας!

 

 

Στην εποχή μας, οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε αρκετό χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για ατομική διασκέδαση. Επομένως, κρίνεται ζωτικής σημασίας να επενδύσουμε σε καλής ποιότητας εξοπλισμό γραφείου.

 

Τα τελευταία χρόνια αυξάνεται όλο και περισσότερο η τηλεργασία, τα παιδιά και οι φοιτητές εξασκούνται αρκετές ώρες στη χρήση του υπολογιστή για τις μελέτες τους, και για αυτό θα πρέπει να δοθεί προσοχή στη στάση του σώματος όταν βρίσκεται κανείς καθισμένος.

 

Πρωταρχικό ρόλο σε αυτό έχει η επιλογή της σωστής καρέκλας.

Παρόλο, που δεν θα βρίσκεστε σε ένα επαγγελματικό γραφείο που θα παρέχει τις ανάλογες συνθήκες εργασίας, θα είναι καλό να προσαρμόσετε το χώρο σας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε, ότι η αγορά ενός καθίσματος γραφείου μπορεί να αποδειχθεί μια πρόκληση, καθώς πολλοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψιν, ώστε να να δημιουργηθεί ένα άνετο και υποστηρικτικό περιβάλλον, που θα ενθαρρύνει τη σωστή στάση του σώματος και την ευεξία.

 

Γι' αυτόν τον λόγο, ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σας παρέχει τις κατευθυντήριες γραμμές που θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στην ιδανική αγορά, η οποία και θα διασφαλίσει την υγεία και την παραγωγικότητά σας.

 

Ποια είναι τα κυριότερα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε;

Η εργονομία και η ποιότητα μιας καρέκλας γραφείου είναι κρίσιμες για την αποφυγή προβλημάτων στο σώμα. Κάθε άτομο έχει διαφορετική ανατομία, και είναι σημαντικό να επιλεγεί μια καρέκλα γραφείου που μπορεί να προσαρμοστεί στις προσωπικές σας ανάγκες.

 

Κατά την επιλογή μιας εργονομικής καρέκλας γραφείου, ελέγχουμε τα παρακάτω:

Προσαρμοστικότητα: Βεβαιωθείτε ότι η καρέκλα προσφέρει επαρκή χαρακτηριστικά, όπως ρύθμιση του ύψους, της κλίσης της πλάτης, των μπράτσων και της θέσης του προσκέφαλου. Η προσαρμοστικότητα είναι σημαντική για να μπορείτε να καθίσετε σωστά.

 

Ποιότητα κατασκευής: Προτιμήστε μια καρέκλα με υλικά όπως μέταλλο ή ανθεκτικό πλαστικό και να έχει αρκετό μαξιλάρι για να είναι άνετο για πολύωρη χρήση. Ένα ύφασμα που αναπνέει είναι καλύτερο από μια πιο σκληρή επιφάνεια. Η ποιότητα κατασκευής θα διασφαλίσει την αντοχή της καρέκλας στην καθημερινή χρήση.

 

Ύψος: Φροντίστε η καρέκλα να είναι συμβατή με το ύψος της επιφάνειας εργασίας σας. Ο μοχλός ρύθμισης είναι ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό. Ένα ύψος καθίσματος κυμαίνεται από περίπου 40 έως 50 εκατοστά από το πάτωμα.

 

Τροχήλατη βάση: Οι περισσότερες καρέκλες γραφείου διαθέτουν τροχήλατη βάση, για να προσφέρουν ευελιξία στον χρήστη. Μία ποιοτική καρέκλα διαθέτει ροδάκια από ειδικό πλαστικό με μεταλλικούς πείρους, ώστε να κινείται εύκολα και να είναι ανθεκτική.

 

Πλάτος και βάθος καθίσματος: Το κάθισμα θα πρέπει να έχει αρκετό πλάτος και βάθος για να υποστηρίζει κάθε χρήστη. Συνήθως το πλάτος είναι 40-50 εκατοστά.

 

Προσκέφαλο : Το προσκέφαλο θα πρέπει να υποστηρίζει το πίσω μέρος του κεφαλιού και τον αυχένα στο σημείο που θέλετε. Θα πρέπει να μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος, την κλίση του και το πόσο εμπρός ή πίσω σας βολεύει. Εκμεταλλευτείτε το όταν εργάζεστε και όχι μόνον όταν θα χαλαρώσετε. Τοποθετήστε το λίγο πίσω από το κεφάλι σας, για να είναι μικρή η κίνηση του, για τη χαλάρωση των αυχενικών μυών.

 

Ανάκλιση πλάτης καθίσματος : Είναι πολύ σημαντικό η καρέκλα, να έχει μία ελαφρώς κεκλιμένη θέση προς τα πίσω, ώστε να προσφέρει την ιδανική στήριξη στη μέση και στην πλάτη. Μπορείτε να επιλέξετε μία καρέκλα με μηχανισμό κλειδώματος της ανάκλισης, ώστε να μην χρειάζεται να τη ρυθμίζετε συνεχώς και να παραμένει σταθερή στη θέση της.

 

Στυλ: Τέλος, επιλέξτε μια καρέκλα που σας αρέσει αισθητικά και ταιριάζει με τον χώρο σας. Η αισθητική πτυχή είναι σημαντική για να δημιουργήσετε ένα ευχάριστο και εμπνευσμένο περιβάλλον εργασίας.

 

 καρέκλες γραφείου sigma

 καρέκλες γραφείου sigma

 

 

Επίσης, συμπληρωματικά με τα παραπάνω, όταν θα αναζητάτε μια καρέκλα γραφείου για το παιδί σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψιν και τις παρακάτω παραμέτρους:

 

Ροδάκια ή ποδαράκια: Αν το παιδί σας είναι μικρό ή διασπάται η προσοχή του εύκολα και είναι υπερκινητικό, οι ρόδες θα μετατρέψουν το κάθισμα μελέτης σε τροχήλατο παιχνίδι. Ακόμη, η υπερβολική κίνηση της καρέκλας με ρόδες τραυματίζει ευαίσθητα ξύλινα δάπεδα και –κυρίως– μπορεί να τραυματίσει ένα μικρό παιδί, που μόλις βαρεθεί το διάβασμα επιδίδεται σε επικίνδυνες σβούρες. Σε μικρότερους χρήστες , επιλέξτε εκείνη που διαθέτει φρένα στα ροδάκια, ώστε να υπάρχει η επιλογή της σταθερής θέσης, που είναι πιο ασφαλής για τη μέση.

 

Εύκολος χειρισμός ρύθμισης και ασφαλής μηχανισμός: Τα παιδιά μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσουν το ύψος του καθίσματος ή τη θέση των μπράτσων. Ένας απλός μηχανισμός ρύθμισης θα τους βοηθήσει να το κάνουν αυτό με άνεση και ασφάλεια, ακόμη και όταν δεν είστε παρόντες. Επιλέγοντας μια καρέκλα με φιλικό προς το παιδί μηχανισμό ρύθμισης, θα μπορούν να αναπτύξουν αυτονομία και αίσθηση υπευθυνότητας για τη θέση τους.  Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη υγιών συνηθειών και στην προαγωγή της καλής στάσης κατά τη διάρκεια των ωρών μελέτης ή παιχνιδιού.

 

Με μπράτσα ή χωρίς: Η χρήση μπράτσων στην καρέκλα γραφείου μπορεί να προσφέρει ανακούφιση και υποστήριξη για τους ώμους και την αυχένα. Ωστόσο, για μικρά παιδιά που είναι πιο κινητικά και ενδέχεται να σφηνώσουν τα μπράτσα κάτω από το γραφείο, μια καρέκλα χωρίς αυτά μπορεί να είναι προτιμητέα. Εάν διαλέξετε μια καρέκλα γραφείου με μπράτσα, είναι σημαντικό να προσέξετε τη ρύθμισή τους.  Δεν θα πρέπει να είναι πολύ ψηλά ή πολύ ανασηκωμένοι, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ένταση στην περιοχή των ώμων.

 

 καρέκλες γραφείου sigma

 καρέκλες γραφείου sigma

 Δεν ξεχνάμε ποτέ, πως :


Όταν κάθομαι ΣΩΣΤΑ

Οι μηροί με τις κνήμες μου είναι περίπου σε 90 μοίρες γωνία.

Η καμπύλη που δημιουργείται στο σημείο της μέσης μου, επιτρέπει την κλίση του θώρακα προς τα  εμπρός, η οποία εξασφαλίζει τη φυσική και ουδέτερη θέση της σπονδυλικής στήλης.

ΑΝΑΠΝΕΩ καλύτερα, καθώς ο λαιμός μου στηρίζεται σωστά και  επιτρέπει την αδιατάρακτη ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Τα χέρια μου στηρίζονται σωστά και έτσι οι αγκώνες,  οι ώμοι και κατ΄επέκταση ο αυχένας παραμένει ασφαλής.

Δεν πιέζεται κανένα μέρος του σώματος του και ακόμη μετά από πολύωρη εργασία, δεν νιώθω κούραση και σωματικές ενοχλήσεις.

Σε περίπτωση που υποφέρω από μυοσκελετικές παθήσεις, δεν νιώθω επιβάρυνση στην περιοχή του πόνου.

 Επομένως, επενδύοντας σε ένα σωστό κάθισμα, επενδύω στον εαυτό μου!


 

 

>> Ανακαλύψε τις μοναδικές προσφορές αυτού του μήνα σε καθίσματα γραφεία. Περισσότερα θα βρείτε, κάνοντας κλικ εδώ!

 

εργονομικό κάθισμα

 

 

 

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ:


"Προσπαθήστε να μην καθίσετε για πολλές ώρες. Αλλά όταν κάθεστε, προσπαθήστε να επιλέξετε καρέκλες που να συμμορφώνονται με τις αρχές της εργονομίας και να ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες του σώματός σας"

 

 

>> Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε μαζί μας και το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας θα σας βοηθήσει.

espa-logo
espa-logo